Proiecte

Începând cu 1 iunie 2009, acesta a fost primul proiect demarat de Fundaţia „S.O.S pentru burtică”. Acesta a constat în servirea zilnică a unor pacheţele cu mâncare copiilor din zona Valea Gardului – oraş Vălenii de Munte (Şcoala Nr. 2, Grădiniţa Nr. 3).

vezi detalii
Despre subnutritie

Numărul copiilor cu deficienţe de nutriţie în România este în creştere de la an la an. Din cauza sărăciei, mulţi copii nu primesc o alimentaţie corespunzătoare şi suficientă. Subnutriţia influenţează atât dezvoltarea fizică, cât şi cea emoţională.

vezi detalii
Sponsori

Dorim să mulţumim atât companiilor, cât şi persoanelor fizice pentru sprijinul şi încrederea acordată proiectelor noastre.şi cea emoţională.

vezi detalii
Descarca formular

3,5% pentru Fundaţia "S.O.S pentru burtică"
Conform legislaţiei, persoanele fizice care realizează venituri din salarii și din pensii au posibilitatea de a redirecţiona către un ONG 3,5% din impozitul pe venit.

vezi detalii

Despre Subnutritie


Numărul copiilor cu deficienţe de nutriţie în România este în creştere de la an la an. Din cauza sărăciei, mulţi copii nu primesc o alimentaţie corespunzătoare şi suficientă.
Subnutriţia influenţează atât dezvoltarea fizică, cât şi cea emoţională.

Efectele frecvente sunt diminuarea atenţiei, scăderea potenţialului intelectual, lipsa interesului către acumularea de noi cunoştinţe.
Distrofia, rahitismul, anemia carenţială, cariile dentare etc. au devenit foarte frecvente, acestora adăugându-se şi o serie de îmbolnăviri legate de lipsa de igienă individuală şi de rezistenţa (imunitatea) scăzută la infecţii.

Integrarea socială este implicit afectată prin marginalizarea celor afectaţi de această maladie, datorită stării generale atât fizice, cât şi psihice ale acestora. În special copiii subnutriţi rămân cu un stigmat pentru tot restul vieţii din cauza problemelor de integrare într-un colectiv care, de multe ori, nu îi poate accepta.

16 octombrie – Ziua Internaţională a Hranei
– această zi ne oferă încă o dată ocazia de a ne aminti de milioanele de subnutriţi, majoritatea dintre aceştia locuind în zonele rurale, unde principalul lor venit îl constituie sectorul agriculturii.

Ceea ce nu trebuie ignorat este faptul că se întâmplă chiar lângă noi, în locuri în care puţini am crede că ar fi posibil. Este suficient SĂ VREI să deschizi ochii… şi ai SĂ VEZI!