Home   Despre subnutriție

Despre subnutriție

Numărul copiilor cu deficienţe de nutriţie în România este în creştere de la an la an. Din cauza sărăciei, mulţi copii nu primesc o alimentaţie corespunzătoare şi suficientă.
Subnutriţia influenţează atât dezvoltarea fizică, cât şi cea emoţională.

Efectele frecvente sunt diminuarea atenţiei, scăderea potenţialului intelectual, lipsa interesului către acumularea de noi cunoştinţe.
Distrofia, rahitismul, anemia carenţială, cariile dentare etc. au devenit foarte frecvente, acestora adăugându-se şi o serie de îmbolnăviri legate de lipsa de igienă individuală şi de rezistenţa (imunitatea) scăzută la infecţii.

Integrarea socială este implicit afectată prin marginalizarea celor afectaţi de această maladie, datorită stării generale atât fizice, cât şi psihice ale acestora. În special copiii subnutriţi rămân cu un stigmat pentru tot restul vieţii din cauza problemelor de integrare într-un colectiv care, de multe ori, nu îi poate accepta.

16 octombrie – Ziua Internaţională a Hranei
– această zi ne oferă încă o dată ocazia de a ne aminti de milioanele de subnutriţi, majoritatea dintre aceştia locuind în zonele rurale, unde principalul lor venit îl constituie sectorul agriculturii.

Ceea ce nu trebuie ignorat este faptul că se întâmplă chiar lângă noi, în locuri în care puţini am crede că ar fi posibil. Este suficient SĂ VREI să deschizi ochii… şi ai SĂ VEZI!