Home   Proiecte   Proiecte 2009

Proiecte 2009

„S.O.S. PENTRU BURTICĂ”

Începând cu 1 iunie 2009, acesta a fost primul proiect demarat de Fundaţia „S.O.S pentru burtică”. Acesta a constat în servirea a aproximativ 700 pachete cu mâncare copiilor din zona Valea Gardului – oraş Vălenii de Munte (Şcoala Nr. 2, Grădiniţa Nr. 3).

Copiii au primit cu mult entuziasm iniţiativa noastră de suplimentare a mâncării, ţinând cont că, în multe cazuri, ceea ce le oferă părinţii este insuficient.
O mare parte din familiile din zona Valea Gardului – Oraş Vălenii de Munte, au un nivel scăzut de trai, majoritatea fiind şomeri, fără niciun loc de muncă sau asistaţi social de către Primăria Vălenii de Munte.

Am continuat acest program atât de important pentru noi începând cu 15 septembrie 2009, data oficială de deschidere a noului an şcolar, acesta desfășurându-se și în prezent.

„Gata pentru şcoală?”

În cadrul acestui proiect, am oferit copiilor materialele necesare unui nou an şcolar (ghiozdane care au inclus cărţi, caiete, creioane, etc.).
Cu ajutorul atât a sponsorilor, cât şi cu bugete alocate de către fundaţie, am dorit să excludem diferenţierea ce în multe cazuri se face între situaţiile materiale diferite ale fiecărei familii.
Proiectul se adresează copiilor de la Şcoala din zona Valea Gardului – Oraş Vălenii de Munte.

„Daruri de la Moș Crăciun”

Moș Crăciun, împreună cu ajutoarele lui, a ajuns pe data de 14 decembrie la Școala și Grădinița din Valea Gardului. Copiii l-au așteptat nerăbdători pe Moș Crăciun, pregătiți să îl răsplătească pentru toate darurile oferite cu poezioare și cântecele învățate cu răbdare, pe tot parcursul anului.

Ajutor pentru Fundaţia „Copiii împotriva întunericului” (Casă de copii – Comuna Domneşti, Str. Sârbi, Nr. 213, Jud. Ilfov)

Acest proiect, iniţiat şi susţinut de către fondator – Tymbark Maspex România, a fost preluat de către fundaţie.
Susţinerea constă într-o sumă regulată lunară donată pentru diverse materiale necesare copiilor la şcoală. Pe lângă aceste donaţii lunare, suntem alături de copii cu ocazia unor alte evenimente, cum ar fi: Moş Nicolae, Moş Crăciun, Paşte, serbările şcolare.
De asemenea, am iniţiat diverse proiecte de strângere donaţii constând în articole de îmbrăcăminte, jucării.
Atât angajaţii Tymbark Maspex România, cât şi comunitatea polonezilor din România s-au implicat în acest proiect, fiind foarte receptivi la iniţiativa noastră, donând pentru cei mici.