Home   Proiecte   Proiecte 2010

Proiecte 2010

„S.O.S. PENTRU BURTICĂ”

Fundaţia noastră a continuat şi în acest an programul demarat în iunie 2009. Pe parcursul acestui an, am suplimentat hrana zilnică a copiilor din zona Valea Gardului – oraş Vălenii de Munte (Şcoala Nr. 2, Grădiniţa Nr. 3). Au fost servite în total aproximativ 15000 de pachețele cu mâncare pentru cei 90 de copii ce frecventează zilnic cursurile grădiniţei şi ale şcolii.
Mulţumim tuturor celor ce ne-au fost alături şi sperăm ca şi de acum înainte să vă avem aproape.

Copiii din Valea Gardului s-au întâlnit cu Moş Crăciun

1serbare2010.jpg2serbare2010.jpgŞi în acest sfârşit de an, copiii din Valea Gardului l-au aşteptat pe Moş Crăciun cu mari emoţii, dar și cu surprize frumoase. Fiecare copil a pregătit pentru această frumoasă sărbătoare poezioare şi cântece, cu care şi-au încântat atât părinţii, cât şi pe Moş Crăciun. Cu ajutorul elevilor de la American International School of Bucharest şi a mai multor persoane la fel de mărinimoase, toţi copiii au primit câte un cadou. Dorim să le mulţumim tuturor celor ce au participat la această acţiune şi să le urăm Sărbători Fericite!

„Festivalul şanselor tale”
2010.jpg2010atelier.jpg

În data de 8 decembrie 2010, Fundaţia „S.O.S pentru burtică” a participat, în parteneriat cu Casa de Cultură Vălenii de Munte, la cea de-a XI-a ediţie a manifestărilor organizate în cadrul „Festivalului şanselor tale”.
Această manifestare se desfăşoară anual în peste 50 de ţări din Europa şi promovează conceptul învăţării pe tot parcursul vieţii.
Anul acesta, în cadrul festivalului, s-a organizat un atelier de pictură, precum şi vernisajul intitulat sugestiv „Florile sufletului” a tinerei Ancuţa Grigorescu.

„Un Paşte pentru fiecare!”

paste2010.jpgAceastă acţiune a avut loc cu ajutorul Asociaţiei Internaţionale a Femeilor din Bucureşti (IWA), care a susţinut iniţiativa noastră de a împărţi pachete cu alimentele de bază pentru sfânta masă pascală, acelor familii fără posibilităţi materiale din cartierul Valea Gardului, Vălenii de Munte.
Împreună cu Doamna Izabella Zajaczkowska am finalizat acest proiect, împărţind pachetele şi aducând un gând mai bun!

Mulţumim tuturor celor care au făcut posibil acest lucru şi celor care ne-au dat încredere!

Ajutor pentru Fundaţia „Copiii împotriva întunericului”
(Casă de copii – Comuna Domneşti, Str. Sârbi, Nr. 213, Jud. Ilfov)

Acest proiect, iniţiat şi susţinut de către fondatodomnesti3.jpgdomnesti1.jpgr – Tymbark Maspex România, a fost preluat de către fundaţie.
Susţinerea constă într-o sumă regulată lunară donată pentru diverse materiale necesare copiilor la şcoală. Pe lângă aceste donaţii lunare, suntem alături de copii cu ocazia unor alte evenimente, cum ar fi: Moş Nicolae, Moş Crăciun, Paşte, serbările şcolare.
De asemenea, am iniţiat diverse proiecte de strângere donaţii, constând în articole de îmbrăcăminte, jucării.
Atât angajaţii Tymbark Maspex România, cât şi comunitatea polonezilor din România s-au implicat în acest proiect, fiind foarte receptivi la iniţiativa noastră, donând pentru cei mici.

Donaţii pentru familiile din Valea Gardului, oraş Vălenii de Munte

masinadespalat.jpg

ceapa1.jpg Pe tot parcursul acestui an, am împărţit pachete tuturor familiilor cu probleme financiare. Aceste pachete au constat în donaţii atât de articole vestimentare, jucării, cât şi din diverse articole de uz casnic şi mobilier.
Am primit susţinere din partea comunităţii polonezilor din România şi din partea mai multor persoane fizice.